Безплатен куклен концерт-спектакъл „Петя и вълкът“

37691
Безплатен куклен концерт-спектакъл „Петя и вълкът“

Студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров" и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” пресъздават музикалната приказка на Прокофиев.

На 26-ти и 27-ти април, от 11 ч., в концертната зала на Националната музикална академияв София ще се състои кукленият концерт спектакъл „Петя и вълкът“. Детската музикална приказка за разказвач и оркестър от Сергей Прокофиев ще бъде пресъздадена от студенти от НАТФИЗ и НМА, за да може деца и родители да се потопят във вълшебния свят на цветни и музикални персонажи и игри на светлини и звуци.

Антистатик 7: Как го видяхме

Седем дни по-късно, след 10 български и чуждестранни представления, дебат за преосмисляне на политиките за пространства за съвременен ...

Събитията се осъществяват по програма, която цели да даде възможност за изява и обмен на идеи между млади български музиканти и артисти. Организаторите избират именно произведението на Прокофиев, защото дава свобода за експерименти във визуалната и музикалната интерпретация на класическото звучене. Съвместният проект между НМА и НАТФИЗ ще запознае деца между 5 и 12 години с красотата на различните музикални инструменти, които са и главните герои в кукления концерт спектакъл.

„Искаме да запознаем възможно най-много деца с нетрадиционния преразказ на симфоничната приказка,както самият Прокофиев я определя, „Петя и вълкът“.Малките ще могат да се докоснат до класическата музика по забавен начин, защото всеки един от персонажите се превъплъщава в различен музикален инструмент. Например Птичката се „играе” от флейта, Котката – от кларинет, Петя – от щрайховата група, Вълка - от три корни и т.н.“, разказва Маргарита Илиева,организатор на спектакъла.

Режисьор на съвременния прочит на музикалната приказка е Елза Лалева, известна с други детски постановки като „Приказка за щастието“ и „Бебешка пиеса“. Диригент на концерта спектакъл е Георги Патриков, който също има богат опит в организацията и провеждането на редица музикални постановки за деца в София и страната.

Млади таланти свирят на Европейския музикален фестивал

Четирима млади таланти от Националното музикално училище в София ще дебютират като солисти с Оркестъра на Класик ФМ радио утре вечер. ...

Сергей Прокофиев написва „Петя и вълка” през 1936г. и то само за 4 дни. Прекрасната музика и достъпният сюжет бързо превръщат творбата в едно от най-изпълняваните музикално-образователни произведения в света . „Петя и вълкът“ е представяна в различни интерпретации в страната и чужбина, като ролята на разказвача се е изпълнявала от имена като Дейвид Бауи и Стинг.

Кукленият спектакъл концерт „Петя и вълкът“ ще се състои в концертната зала на НМА „Проф. Панчо Владигеров" на адрес: бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ 96 на 26-ти и 27-ми април, от 11 ч. Продължителността на спектакъла е приблизително 40 минути. Входът е свободен.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Прочети повече за събития, творчески занимания и забавления за твоето дете ТУК

Операта "Кармен" в София след Великден

На 26 април 2014 зала 1 на НДК ще посрещне световни звезди на оперното изкуство в спектакъла “Кармен” от Жорж Бизе на Държа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com