Какво казват рисунките за детето?

39492
Какво казват рисунките за детето?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Много възрастни се отнасят пренебрежително към детските рисунки – нищо повече от драсканици. Те, обаче крият ценна информация.

Дори децата знаят, че хората мислят с главата си, затова тя е на първо място. И ако детето е нарисувало човече (каквото и да било, без задължително да изобразява себе си) с малка глава, значи то не се мисли за умно и това го прави нещастно.

Ловеч прави възстановка и за деца на Първата световна война

Община Ловеч в партньорство с Регионален исторически музей – Ловеч, и Национално дружество „Традиция“ ще се включи в ...

Ако тялото е добре изобразено, но главата е едва забележима, то това означава, че малчуганът е прекалено послушен и срамежлив. Главата трябва да контролира тялото, а за това е необходима шия. Детето асоциира тялото с чувствата, а главата – с разума.

Ако детето е нарисувало дебела и добре запълнена с цвят шия, значи у него често възникват силни желания, които то все пак се стреми да контролира. Ако шията е къса- чувствата побеждават разума. Ако пък е тънка и неясна – обратното. Широките рамене и голямото тяло подсказват, че детето се смята за силно, а тесните рамене говорят за неговата слабост.

Ако тялото е непропорционално голяма значи детето има неудовлетворени желания. Ако тялото е малко – детето не вярва в себе си и има комплекси.

Подробно нарисуваното лице (очи, нос, мигли, брадичка) говори затова, че детето го вълнува външният му вид. Голямата брадичка сочи, че малкият е лидер по природа.

Затварят детските градини в Шумен за летни ремонти

Всички 32 детски градини в община Шумен ще бъдат затворени за определено време това лято, за да бъдат извършени различни ремонтни дейно...

Големи уши рисуват децата, които са свикнали възрастните често да ги критикуват, така те показват, че забележките са тежък товар за тях. Малки уши рисува детето, което не го интересува критиката и не реагира на нея.

Малките очи означават, че детето е срамежливо, предпочита да крие погледа си. Големите, широко отворени очи, показва, че детето се плаши от нещо и има нужда от защита. Плътно запълнени с цвят очи (защриховани) говорят за възможността детето да има страхове. Ако на рисунката отсъства устата- детето се отнася отрицателно към общуването. Големите зъби са признак на агресия.

Ако детето рисува силни ръце и крака, значи то иска да стане силно, а в момента тази сила не му достига. Дългите ръце и крака означават, че детето вече мечтае да постигне много. Късите ръце издават липсата на стремежи. Ако пък ръцете изобщо отсъстват от рисунката, почти не се виждат или са залепени за тялото, това показва, че детето е затворено (след 5-годишна възраст). Широко поставените встрани ръце показват общителност (от 8-годишна възраст). Големите длани, юмрук и остри нокти – агресивност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com