"Музикално пробуждане" нова специализирана програма за най-малките

25869
"Музикално пробуждане" нова специализирана програма за най-малките

Детската академия на науките, изкуствата и спорта организира Програма "Музикално пробуждане" за деца от 3 до 6 години. Това е нова, специализирана програма по музика за деца от предучилищна възраст, насочена към пробуждането на техния музикален усет.

Заниманията се основават на конкретни вокални и инструментални дейности (пеене и свирене с детски музикални инструменти), на слушането и импровизацията, на провокирането на артистичната и двигателната реакция. Всички тези практики са извор на истинско музикално удоволствие и имат за цел да развият артистичните дадености на децата и двигателните им умения, както и тяхното естетическо чувство. Не на последно място програмата има за цел и да се удовлетвори потребността на всяко дете от артистична изява.

Конкурс за детска рисунка „Моята красива София”

Във връзка с кандидатурата на София за европейска столица на културата 2019 г. Арт клуб Рояна организира конкурс за детска рисунка &bdq...

Така постепенно се достига до опознаване на музиката в различните й проявления, развитие на музикалния слух на децата чрез певческа и инструментална практика и формиране на музикалната им култура чрез слушането и изпълнението на най-разнообразни по своя характер и произход музикални откъси.

В заниманията е предвидено и време за изработването на собствени детски музикални инструменти, съвместно с родителите.

Занятията се провеждат на адрес: София 1606, ул. "Бузлуджа" 19, ет. 2, всяка събота от 10.30 часа, в присъствието на родител и имат продължителност 45-60 минути.

Заниманията се водят от д-р Росица Драганова, доцент в Института за изследване на изкуствата – БАН, дългогодишен учител по музика във Френски лицей „Виктор Юго” – София и автор на учебници по музика за издателство „Просвета”. Като учен, доц. Драганова разработва актуални задачи в областта на теорията на музикалната култура, естетиката и на музикалната педагогика и участва редовно в конференции за музикалното образование. Автор е на книгите “Музицирането. Аспекти” (София, Институт за изкуствознание – БАН, 2007) и „Съвременна терминология и музикално-педагогическа практика. Речник по музика за ученика” (София, Марс 09, 2013). Като учител, Росица Драганова осъществява и различни проекти – музикално-образователни лекции, срещи с известни музиканти, концерти на училищния хор, записи в студио и други.

Дни на отворените врати в Център за Музикални Изкуства

Център за Музикални Изкуства, има удоволствието да Ви покани на „Дни на отворените врати” на 12-ти Ноември от 17.30 до 19.3...

За информация и записване:

02 9651083, 0899 757009, 0888 222863, 0876 929249

Прочети повече за събития, творчески занимания и забавления за твоето дете ТУК.

Деца рисуват бъдещето в документалния филм „Писмо в бутилка“

Малки и големи мечтатели разкриват своите емоции, чувства и виждания за нещата от живота в 45-минутния документален филм „Писмо в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com