Приказни герои и много забавления за децата в Западен парк

23771
Приказни герои и много забавления за децата в Западен парк

Гости от приказките ще навестят най-големия парк в София този уикенд, благодарение на Фестивала за изкуство в публично пространство "Западен парк”, организиран от Столична община и Асоциация „Информбюро”.

В събота, 20 септември, от 11.00 до 12.00 ч. на сцената на бившия Лунарпарк в Западен парк децата ще видят на живо пресъздаването на една от любимите им весели приказки – „Дядо вади ряпа”. От 16 ч. пък ще започне шоу-спектакълът „Талантче-Софиянче”. Забавните водещи Мариета-Марионета, Иванка-Калпазанка и Кико-Смешнико ще пристигнат с приказния влак от Страната на чудесата и ще провокират децата към творческа инициатива и непринудена изява - кой е най-артистичен, музикален и ритмичен? Кой ще стане „Талантче-Софиянче“? Децата от публиката ще се качат на сцената и ще покажат таланта си чрез своето напълно импровизирано участие в конкурса за песни и танци, докато щастливите родители ги обсипват с бурни аплодисменти.

Есенна еко работилница за деца

Заповядайте на неделна есенна еко-работилница за деца в Студио Арти, в центъра на София, ул. “Цар Самуил” №38 на 21-ви и 28...

И в съботния, и в неделния ден, усещането, че паркът се е превърнал в истински вълшебен свят, че бъде подсилено и от детската работилница, литературните четения и викторини – „Вълшебният свят на книгите и приказките на природата”, организирани от издателство „Български писател”. Малките и големи жители на кварталите „Западен парк”, „Люлин”, „Факултета”, „Красна поляна”, „Захарна фабрика” и „Гевгелийски”, както и преминаващите през парка ще могат да проверят и обогатят своите знания, да се доближат до съвременна българска литература и да провокират своята креативност. Най-активните ще получат грамоти за участието си. Децата ще бъдат поканени и да създадат своя приказка и да я илюстрират.

Западен парк ще се превърне във вдъхновение и изразно средство в рамките на детската работилница за стоп кадър анимация „Съживи парка”. Тя ще се провежда от 11 до 17 ч. в събота и неделя, 20-и и 21-ви септември, и ще се опита да създаде непосредствен диалог на децата с природата в градска среда чрез изкуството на ленд арта (изкуство от и сред природата). Децата ще се включат в процеса по създаване на колективна стоп кадър анимация от природни материали и ще бъдат провокирани заедно в екип да измислят история, която да разиграят в различни кадри. Готовият филм ще бъде прожектиран на 21-ви септември, неделя, от 19.00 ч. на амфитеатъра на метростанция "Западен парк". Освен това, всяко дете ще има възможност да създаде собствен образ или обект от природни материали. Всеки създаден обект ще бъде заснет и в края на фестивала ще бъде прожектиран като отделно художествено произведение, заедно със стоп кадър анимацията.

Творческата работилница „Цветни експлозии” ще покаже на децата какво могат да правят със старите и на пръв поглед непотребни флумастери. Между 12.00 и 17.00 ч. от Работилничка за приложни изкуства ще покажат как можем да си правим акварелни бои и да рециклираме пластмасата от ненужните флумастери. С получените боички децата ще могат да оцветят голямо бяло платно или ще могат да се впуснат в изработването на инсталации от природни материали, намерени в парка.

Достъпът до цялата програма на фестивала е безплатен.

Денят на отворените врати в Derida Dance Center подкрепя каузата за здраво и активно съвременно общество

Derida Dance Center стартира новия сезон с подарък за всички любители на движението и активния живот. Заповядайте в танцовия център на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com